Mara Lames

Ik heb mijn weg naar het schilderen gevonden door mijn jarenlange werk als freelance reclamefotograaf in Keulen. Het zwaartepunt van mijn vrije werk lag op de handgekleurde zwart-witfoto's. De foto's reflecteren door deze "vermeende vervreemding" een stemming en/of een uitdrukking van mijn "zien". Op het moment van opname. Verschillende tentoonstellingen volgden met een groep kunstenaars in het Atelier-Theater, The Underground, Theater am Turm etc.
 
Ik ben geboren in de Eifel. "Terug naar de wortels" Ik woon en werk weer enkele jaren in de Eifel. Op zoek naar een nieuwe uitdaging op artistiek gebied, ontdekte ik de schilderkunst als een vorm van expressie voor mezelf. Ik werk meestal met acrylverf op doek met verschillende materialen.

Ik was vooral onder de indruk en geïnspireerd door kunstenaars van "Pop Art". 

Pop Art komt overeen met mijn natuur in zijn vorm van expressie. Een soort van wegdraaien van de ernst van de situatie, door de nadrukkelijk intellectuele. Om alledaagse, wereldse en menselijke dingen puur en duidelijk, grafisch vervreemd, weer te geven. Achter schijnbaar onbeduidende dingen gaan verborgen verlangens en levensvreugde schuil, maar ook verlangens, kwetsbaarheden en menselijke afgronden. De gekozen kleuren moeten de boodschap onderstrepen.

De objecten of sculpturen ontnemen een object/figuur zijn oorspronkelijke betekenis en behouden deze een volledig nieuwe identiteit door de transformatie en toevoeging van artistieke elementen. Als ik een foto of object maak, wordt het gemaakt vanuit mijn huidige stemming of wat me nu beweegt,
Daarom is er in mijn werk - afgezien van de richting van de steel - geen doorlopend thema of een bepaalde lijn te vinden.

Hier die Homepage der Künstlerin - Mara Lames